• 2017_kislak_napja_01
  • 2017_kislak_napja_03
  • 2017_kislak_napja_04
  • 2017_kislak_napja_05
  • 2017_kislak_napja_11
  • 2017_kislak_napja_12

pillanatképek a rendezvényről

Nincs holtszezon - Télutón jártunk Balatonbogláron


Karácsony Ágnes riportja a Szabad Földben


 


20 év tehetséggondozás, megemlékezés a korai időkről, és rock and roll mindörökké. Erről szólt Balatonbogláron március 18-án a Helyiérték Egyesület 20. Légrádi Antal Tehetségkutatója. A rendezvény nyitányaként Légrádi Erzsébet megemlékezett testvére Antal zenei munkásságáról és bíztatta a fiatalokat alkotásra a zenei pályán. Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere köszöntötte a zenei szakmai találkozó résztvevőit, majd Pálffy Gábor, a Helyiérték Egyesület képviseletében emlékezett vissza a tehetséggondozás boglári korai éveire. Mondataival átszőtte az indulástól a jövőbe tartó áldozatos és tartalmas éveket, amely méltó módon tette Balatonboglárt a régió zenei központjává. „Ez az, amit mi rock and rollnak hívunk”- zárta gondolatait Pálffy Gábor.

Ezután szakmai és ifjúsági zsűri előtt 11 produkció mutatkozott be a színpadon.  Orosz Iván (rádiós, kiadóvezető), Ruff Ferenc (a Paksi Pop Rock Jazz Tehetségkutató igazgatója, zenetanár), Bágyi Balázs (zenész, zene tanár, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnöke), Cserteg István (a Peron Music Tehetségkutató alapítója, tehetséggondozó szakember), Andrásik Remo (zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, az Öröm a zene program igazgatója) a szakmai zsűri tagjaiként értékelték a zenészek teljesítményét: pontosságot, kreativitást, egyedi törekvéseket, zenét és dalszöveget. Ezt a munkát támogatta az ifjúsági zsűri három tagja: Hudák Tibor zenész, valamint Muszti Anett és Pernecz Réka zenészek.

A színvonalas tehetségkutatón az első helyen a tatabányai Bohemian Acoustic végzett, egyben ők nyertek továbbjutást az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, illetve Balatonbogláron a borfesztivál közönsége is találkozhat a trióval. Második helyen a szennai Szabolcsi-Nemes-Demeter trió végzett, fellépést nyerve az Alte-Rába Fesztiválra és a Paksi Pop Rock Jazz Fesztiválra. Harmadik helyen a balatonboglári Prionix zenekar végzett. A zenekar egyben meghívást kapott a tatabányai Peron Music Tehetségkutató döntőjére, amely szeptemberben lesz. Mindhárom előadó zenei kiegészítőket kapott.

Hírek

Hírek - Mi újság Balatonbogláron?

» továbbá

Események

Események - Mi történt Balatonbogláron?

» továbbá

Boglári galéria

Boglári galéria - Balatonboglár ma és régebben

» továbbá

Információk

Információk - Nyaralásról, városról.

» továbbá