BringaMánia Tour de Balaton

 

Többekről tudunk, hogy elindultak ezen az "eszeveszett" sebességű Balaton körúton - bogláriakra gondolunk. Szabadi Beáta pár perc híján 10 óra alatt le is tekerte a 206 kilométeres távot. A fáradságára könnyen lehetett volna jelzőt találni, de mosolyogva - ahogyan minden nap, minden találkozáskor - mesélte az utat, s ha vonakodva is, de megengedett pár fotót. Gratulálunk Bea! Gratulálunk minden boglárinak is!

Valószínűleg egy apróság sem gondolta volna május 26-án, pénteken reggel óvodába, iskolába indulásnál, hogy délután a Platán téren rendezett vidám gyermeknapon még az amúgy megszokott biciklizés is problémát fog okozni. Pedig, a szervezőknek köszönhetően kipróbálható „részeges” kerékpáron szinte egy lurkónak sem sikerült a tekerés. Nem csoda, hiszen visszafelé kellett hajtani és a kormányzás is fordított volt.

Ezen a délután –immár hagyományosan- a gyermekeké volt a Platán tér. Volt itt óriás lufi fújás, arcfestés, ugráló vár, csocsó és megannyi más játék. Éhezni sem kellett, hiszen a támogatóknak köszönhetően a csöppségek a fagyi, perec és limonádé kuponok mellé még gumicukor jegyet is kaptak. No és, ha gumicukor meg fagyi van, akkor minden van!

A téren felállított színpadon pedig először a bátrabb érdeklődők adhattak el verset, vagy éneken, majd a Lellei Aprók vették birtokba a pódiumot. Később a Portéka Színpad bábelőadását és a Széltolók Együttes koncertjét nézhették kicsik és nagyok. Végül a Boglárra már szinte hazajáró Ribizli bohóc zárta a fellépők sorát.

Az autoimmun betegségekre és a sclerosis multiplexre szeretné felhívni a figyelmet Ternován Zoltán azzal az akciójával, melynek keretében az SM betegséggel küzdő férfi 16 nap alatt körbe kerékpározza Magyarországot. Útja során kisebb-nagyobb szakaszokra többen is csatlakoztak hozzá.

Így tett a szintén ezzel a betegséggel küzdő Balatonboglári Tuli Róbert is, aki évek hosszú sora óta harcol az egészségéért, és emiatt is fontosnak érezte, hogy kiálljon az ügy mellett. Ő Kaposváron csatlakozott a csapathoz, és a Kaposváron-Lengyeltóti-Balatonboglár- Keszthely útvonalon kísérte Ternován Zoltánt.

A bringások május 23-án, kedden kora délután érkeztek Balatonboglárra, a Platán téren lévő zenepavilonhoz, ahol Mészáros Miklós polgármester köszöntötte őket.

A pünkösdi hétvégén rendezendő Méta Fesztivál vasárnapi verseny napjáról és a hétfő délutáni gálaműsorról a Boglár Média stábja élő online közvetítést ad a Balatonboglár Város Youtbe-csatornán.

XXI. Méta  Fesztivál számokban

100 önkéntes, 900 gyermek, 12 helyen lakunk, 31 koreográfia, 1 rock and roll party, 1 nagy táncház, 1 verseny a király és királynő címért 16 pár vetélkedője, 13 futóméta csapat küzdelme, (s egy sokoldalas forgatókönyv).

Április 27-én ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót az érintettek arról, hogy 99. áruházként a balatonboglári Tesco áruház is csatlakozott az Országos Élelmiszerbankhoz. Ennek köszönhetően az Evangélikus Egyházzal kötött szerződés alapján, egyelőre munkanapokon, az összegyűjtött értékcsökkent, de még fogyasztásra alkalmas élelmiszert átadják a helyi rászorulók számára.

Mészáros Miklós polgármester az ünnepségen elmondta, hogy eredetileg Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna lelkész asszony adománypont kezdeményezésének kiterjesztési szándékával keresték meg az áruházat, de végül sokkal nagyobb lehetőséget kaptak. Kiderült, hogy a TESCO mindenhol keresi a partnereket az együttműködésre, hiszen ennek már kialakult eljárás rendje van a rendszerükben. Így az Élelmiszer Bankon keresztül az Evangélikus Egyház lett a partner, azért, mert a szerződő szervezet kizárólag a saját működési területén oszthatja szét az adományokat, az egyháznak pedig több környező településre átnyúlik a területe.

  • PIC_0071
  • PIC_0092

Hírek

Hírek - Mi újság Balatonbogláron?

» továbbá

Események

Események - Mi történt Balatonbogláron?

» továbbá

Boglári galéria

Boglári galéria - Balatonboglár ma és régebben

» továbbá

Információk

Információk - Nyaralásról, városról.

» továbbá