A Siófoki SZC Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola február 9-én, pénteken tartotta meg ünnepélyes szalagavató rendezvényét a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban. A végzős diákokat – köztük 22 NEKA-s növendéket – elsőként Balog Krisztián igazgató úr köszöntötte, rajta kívül Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum igazgatója, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője mondott beszédet.

Az ünnepélyes eseményen valamennyi érettségi előtt álló diák ruhájára felkerült a szalag. Ezt követően a gyönyörű ruhában táncoló diákok keringőt adtak elő, melynek végén minden fiatal felkért egy-egy hozzátartozót, ismerőst vagy edzőt.

A színvonalas, és sokak számára megható rendezvényre számos néző volt kíváncsi, így a csarnok mozgatható lelátóin is telt ház volt.

Forrás: neka.hu   Fotók: Nagy Miklós

  • NEKA_szalagavato_1
  • NEKA_szalagavato_2
  • NEKA_szalagavato_3

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Balatonföldváron a sárkányhajó gyorsulási versenyt. (A szervezők: Balatonföldvár Önkormányzata, Sárkányjárat-Kanizsa Sárkányhajó Sportegyesület, a főszervező a Tarvízió Kft.).

Június 24-én az idő kellemes volt, hullámokat csak a hajók keltettek a versenypályán.

A résztvevők 100 méteres pályán, két hajóval versenyeztek egymás ellen. A sárkányhajó 20 férőhelyes, de 16 (minimum 12) fős csapatok jelentkezhettek. Minden gárdában  legalább négy női versenyzőnek kellett lennie! A mentőmellényt bekapcsolt állapotban mindenkinek viselnie kellett.

A Boglári Hullámok csapatának fő támogatója Balatonboglár Önkormányzata és Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere volt immár 3. alkalommal. Szendrő Gabriella gyógytornász idén is összeverbuválta városunkból a különös kalandra vállalkozókat, hogy ezen a gyorsulási versenyen megmérettessék magukat. Legénységünk érdekessége, hogy nálunk 5 férfi és 11 nő csapott össze a férfi erőfölényben lévő csapatokkal. 16 csoport érkezett a versenyre, pl. Budaörsről, Törökbálintról, itt voltak a Kaposvári Tűzoltók, valamint a Siófoki kajak-kenu sportegyesület 12 erős férfi versenyzője is.

A versenyre több volt boglári tanítványom is jött hívó szavamra (Papp Veronika Budapestről, Brüll Ede, Nikolits Gyula Ausztriából), ami még értékesebbé tette ezt a napot!

Tilk Csilla

A jókedvé és a nevetésé lesz a főszerep a Kultkikötő 2017-es évadának második hétvégéjén! Balatonföldvárra a L’art pour l’art Társulat előadása és a Bartók Kamaraszínház Ájlávjú, de jó vagy, légy más című musicalje érkezik, míg a boglári helyszín a Rózsavölgyi Szalon Valami csaj(ok) című előadásával nyitja meg idén kapuit.

Megszületett a L'art pour l'art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estje, Balatonföldváron június 30-án este látható az előadás. Sokáig halványlila gőzük sem volt, hogy milyen címet adjanak az őrületes műsornak, aztán a probléma megoldotta saját magát, így lett a Halványlila gőz. Az immár 31 éve fennálló Társulat ezúttal is mindent megtett annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek. Mindenkit szeretettel invitál egy felhőtlen szórakozást ígérő estére a L'art pour l'art Társulat: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni.

„És szólt az Úr: legyen férfi és nő. És lett férfi és nő… hogy aztán ezer és ezer éve kergessék egymást folyton összeütközvén, mint két dühöngő dodzsem”. Az Ájlávjú, de jó vagy, légy más egy jókedvű musical, két felvonásban látható Balatonföldváron. A július 1-i előadásban az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig. De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem! A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásának rendezője Szente Vajk, a musical főszerepében Auksz Éva, Ágoston Kati, Juhász Levente és Derzsi György.

A Kultkikötő balatonboglári helyszíne idén Neil Labute Valami csaj(ok) című komédiájával nyitja ki kapuit július 1-én este. A Rózsavölgyi Szalon előadásának különlegessége, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza. Egy középkorú férfi – Őze Áron – nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban, de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén. A Rózsavölgyi Szalon előadásának rendezője Németh Kristóf.

A gyerekeket a Kultkikötő Mesés Kikötőjében július 1-én délelőtt A csodálatos kincses paripa várja Balatonföldváron, Bogláron július 2-án délelőtt látható az előadás. Vasárnap délelőtt Földváron a legkisebbeket Ravaszdi mester szórakoztatja!

>>> részletes műsor, plakátok <<<

Kérdezte Kondor Géza, Révfülöp polgármestere, mikor az Aranyhíd Barátságnapon a szembe szomszéd küldöttsége élén partra szállt Bogláron.  Valóban, többen érkeztek, mint ahányan várták őket, és így volt ez tavaly is, amikor maroknyi boglárit vártak Révfülöpön a vendégszerető házigazdák. Persze, mondhatnánk azt is, hogy a Barátságnap egy speciális rendezvény, a nyugdíjasok bulija, míg a bogláriak inkább az aktív programokat kedvelik. Az ilyen barátság izé csak egy szűk réteget érint…

Amúgy, ezt a szűk réteg kifejezést gyakran olvasom Facebook posztokban. Tavaly több hozzászóló szerint is azért nem lehetett látni boglárit a Babel Sound színvonalas koncertjein, mert azok rétegprogramok voltak. Az a gondolat pedig, hogy a látványos, szép hölgyeket felsorakoztató hastánc előadáson miért csak 5-6 helybelit tudtam összeszámolni, messzire vezetne, ha csak a rétegműfajban, mint közönség visszatartó erőben gondolkodunk. Mert ugye, azt még sem gondolnám, hogy a boglári férfiak között ennyire szűk réteget érdekelnek a női bájak!

De térjünk vissza az Aranyhíd Barátságnapra, amin a révfülöpi vendégeket végül az éppen a városunkban zajló Méta Fesztiválra vitték el a szervezők! A gála műsorban több száz gyermek ropta a táncot, a lelátón pedig többen ültek Révfülöpről, mint Balatonboglárról. Azt megint csak nem gondolnám, hogy a bogláriak nem tudtak a rendezvényről, mert akinek 21 év alatt nem ment át az üzenet, hogy ez az ország egyik legszínvonalasabb népművészeti programja, ami ráadásul mindig pünkösdkor van, az nem ebben a városban él, hanem egy zárt burokban.

Hírek

Hírek - Mi újság Balatonbogláron?

» továbbá

Események

Események - Mi történt Balatonbogláron?

» továbbá

Boglári galéria

Boglári galéria - Balatonboglár ma és régebben

» továbbá

Információk

Információk - Nyaralásról, városról.

» továbbá